KardamoMos répatorta

Nincs is jobb elfoglaltság télen, mint süteménnyel kedveskedni a családnak. Miért ne lehetne ez a sütemény egy szuper egyszerű kardamomos répatorta? Próbáld ki a Neff recepttár pofonegyszerű receptjét, és nyűgözd le vele a családot!

Hozzávalók

A tortához:

  • 220 ml napraforgóolaj
  • 4 db tojás
  • 100 g natúr joghurt
  • 250 g liszt
  • 1 ½ teáskanál őrölt kardamom
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 300 g puha barnacukor
  • 50 g dió, durvára aprítva
  • 250 g sárgarépa lereszelve

A cukormáz bevonathoz:

  • 200 ml habtejszín
  • 300 g krémsajt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 50 g dió, durvára aprítva

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Két tortaformára lesz szükségünk, kenjünk be zsírral egy 5×20 cm-es sávot a tortaformákban. Tegyük egy tálba a joghurtot, a tojásokat és az olajat. Keverjük össze őket. Egy másik tálba szitáljuk össze a többi hozzávalót és keverjük össze őket.

A száraz hozzávalókat adjuk hozzá a nedves hozzávalókhoz, és dolgozzuk össze az egészet. A keveréket felezzük meg, és öntsük bele a két előkészített formába. Süssük 20-25 percig, amíg a beleszúrt fogpiszkáló szárazan ki nem jön a tésztából. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortákat.

 

Keverjük össze egy tálba a tejszínt, a porcukrot és a krémsajtot. Addig keverjük, amíg lágy csúcsok nem keletkeznek.

 

Helyezzük az egyik tortát a tálaló tányérra, kenjük rá a krém felét. Helyezzük rá a másik tortát, és kenjük rá a maradék krémet. A tetejére szórjunk diót.

 

Jó étvágyat!

 

A recept forrása: Neff recepttár