krémsajtos rudacskák narancsos répamártogatóssal

A szilveszteri összejövetelekről nem hiányozhatnak a különböző ropogtatnivalók, mártogatósok, amiket gyakran egyszerűen a boltok polcairól szerzünk be. Ha azonban egy igazán ízletes és különleges mártogatósra vágynánk, a krémsajtos rudacskák narancsos répamártogatóssal tökéletes választásnak bizonyulnak!

Próbáld ki Te is a Neff ínycsiklandozó receptjét!

 

Hozzávalók:

A tészta rudakhoz:

  • 200 g kecske krémsajt
  • 70 g finomra vágott szárított füge
  • 70 g apróra vágott szárított paradicsom
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított mentalevél
  • 1 evőkanál Harrisa paszta
  • 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 250 g yufka vagy filo tésztalapok (helyettesíthető leveles tésztával is)
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • apróra vágott pisztácia, szezámmag, feketekömény

Narancsos sárgarépa mártogatóshoz:

  • 1 darab (kb. 100 g) sárgarépa
  • 2 teáskanál barna nádcukor
  • 3 darab bio narancs
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • 1 finomra vágott chilipaprika

Elkészítés:

Keverjük össze a kecskekrémsajtot, a fügét, a szárított paradicsomot, a mentát, a fokhagymát, a Harissa pasztát és az apróra vágott pisztáciát, majd turmixoljuk össze egy sima masszává. Ízesítsük sóval, és borssal, majd melegítsük elő a sütőt 200 °C -ra.

A tésztalapokból vágjunk háromszögeket, terítsük ki őket és kenjük meg olívaolajjal. Tegyünk a tészta aljára 1 evőkanál tölteléket, és kissé oszlassuk el a tésztán. Hajtsuk a háromszög sarkait középre, és kezdjük el a háromszöget feltekerni. Hegyével lefelé, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a tésztarudakat.

A tésztahengereket kenjük meg a maradék olívaolajjal, és szórjuk meg a pisztáciával, szezámmaggal, és a feketeköménnyel. Tegyük be a sütőbe, és süssük őket aranybarnára kb. 12-15 perc alatt.

A mártogatóshoz hámozzuk meg a sárgarépát és kockázzuk fel. A narancsokat mossuk meg forró vízben, töröljük át őket, és egy reszelő segítségével reszeljük körbe a héjukat. Facsarjuk ki mindhárom narancsot. A narancsok levét 10 percig forraljuk a feldarabolt sárgarépával, a nádcukorral, a fahéjjal, illetve a köménnyel. Ízesítsük egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a chilit, és a reszelt narancshéjat.

 

Ezzel a mártogatóssal tálaljuk az elkészült tésztahengereket.

Jó étvágyat kívánunk!

A recept forrása: Neff recepttár