málnás-barackos pohárkrém

Végre itt a nyár, ezzel együtt pedig nyakunkon a gyümölcs szezon! Mi mást is készíthetnénk desszertként a melegben, mint egy szuper könnyed, gyümölcsös, frissítő pohárkrémet? A  Neff recepttárából ezúttal az ínycsiklandozó málnás-barackos pohárkrémet választottuk, ami a nyári piknikek kedvenc édessége lehet!

Hozzávalók (8 kisebb üveghez):

  • 100 g friss málna
  • 300 g sárgabarack
  • kb. 2 evőkanál málnaszörp
  • ½ teáskanál finomra őrölt friss gyömbér
  • ½ teáskanál finomra vágott koriander
  • 1 bio lime reszelt héja és leve
  • 150 g mascarpone
  • 150 g joghurt
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 8 db nagyobb puha mandulás keksz ( amarettini)

Elkészítés:

Turmixoljuk össze a málnát, és szitáljuk át egy edénybe. Mossuk meg a sárgabarackokat, vágjuk őket félbe, és szeleteljük fel őket 1 cm-es csíkokra. Adjuk az összeturmixolt málnához a sárgabarack csíkokat, a málnaszirupot, a gyömbért, a koriandert, a lime reszelt héját és 1 evőkanál lime levet. Forraljuk fel, közben kevergessük és lassú tűzön hagyjuk főni kb. 5 percig. Ha túlságosan koriander vagy gyömbér ízűnek éreznénk a masszát, adjunk hozzá még egy kis málnaszörpöt mielőtt kihűl. A mascarponét keverjük össze a natúr joghurttal és a vaníliás cukorral. 

A mandulás keksz harmadát morzsoljuk bele a kis üvegekbe, majd adjuk hozzá a málnás gyümölcskeverék egyharmadát, illetve a mascarponés krém harmadát. Ismételjük meg ezt a rétegezést. A tetejére morzsolt kekszet, és pár szem friss málnát rakjunk. Zárjuk le az üvegeket, és minimum 2 órára rakjuk be a hűtőbe őket. 

Jó étvágyat!

A recept forrása: Neff recepttár