HOZZÁVALÓK (10 adag):
ELKÉSZÍTÉS:
Egy lábasban a hagymát kevés sertészsíron karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát. Közben a marhalábszárat nagyobb darabokra vágjuk és serpenyőben erős lángon lepirítjuk. Amikor a lábasban az alapanyagok karamellizálódnak, megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a lepirított marhalábszárat. Felöntjük vízzel, majd sóval, babérlevéllel és fűszerköménnyel ízesítjük.
Mindeközben a marhaoldalast lassan, 130 °C-on egy tepsiben sóval, borssal, kevés vízzel, alufóliával lefedve, néha megforgatva kb. 3-4 óra alatt készre pároljuk.
Amikor a pörkölt elkészült, leszűrjük a szószt, belehelyezzük a félig megpárolt marhaoldalast , készre pároljuk, majd a kápia paprikával, petrezselyemmel, snidlinggel, sóban érlelt citrom kevés héjával frissítjük.
Tálaláskor a marhaoldalast felszeleteljük, serpenyőben megpirítjuk, majd formára vágott főtt burgonyával tálaljuk.
Ha igazán különleges fogásokat kóstolnál, látogasd meg a Pasztell Éttermet, ahol Nicola Portinari és Erdei János olyan különleges konyhát valósít meg, melyben a magyar ízvilággal lép fúzióra az olasz konyha. Szuper izgalmas!
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges