Hozzávalók ( 2 adagra):
Elkészítés:
Facsarjuk ki a narancsok felének levét. Hámozzuk meg a vérnarancsok felét. Vágjuk le a narancshéjat a többi narancsról, majd karikázzuk fel a gyümölcsöt.
Egy kis edényben hozzuk forrásba közepes hőfokon a zabkását, a vizet, a tejet, a fahéjat és a vérnarancs héját. Csökkentsük a hőfokot, hagyjuk 5 percig főni, a kását keverjük addig, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget. Adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük jól össze. Ha a kása túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis tejet.
Közepes hőfokon melegítsünk fel egy serpenyőt, tegyünk bele cukrot, karamellizáljuk. Adjuk hozzá a vajat, keverjük össze, majd amikor elkezd bugyborékolni, adjuk hozzá a narancslevet és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a narancs és vérnarancs szeleteket, és a karamellán melegítsük át őket, ez után vegyük le a tűzről.
A kását tálakba adagoljuk, majd a tetejére helyezzük rá a karamellás narancs és vérnarancs szeleteket. A maracuját vágjuk félbe, kaparjuk ki a húsát, majd osszuk szét a tálakba. Barnacukorral, szeletelt mandulával, mentával és egy kevés őrölt fahéjjal borítjuk a tetejét.
Jó évágyat!
Recept forrása: Neff recepttár
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges