Télen rengeteg plusz energiára van szükségünk, amit a különféle zöldségek fogyasztásával könnyedén megkaphatunk. Éppen ezért remek ötlet egy ínycsiklandozó pestós, zöldséges quiche elkészítése! Hiszen ki ne szeretné a friss pestó, különféle zöldségek és a krémsajt kombinációját? Tarts velünk, és készítsd el ezt a szuper pestós, zöldséges quiche-t!
A tésztához:
A feltéthez:
A pestóhoz:
Tegyük egy turmixgépbe a pesto hozzávalóit, majd a turmixgép segítségével alaposan dolgozzuk össze, amíg egyenletes pürét nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk!
Keverjük össze az élesztőt 50 ml vízben egy kis edényben. Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és képezzünk a közepén egy kis mélyedést. Szórjuk meg fél teáskanál sóval a széle mentén, és helyezzük a tojás sárgáját az üregbe. Adjuk hozzá az élesztős keveréket, majd hagyjuk öt percig állni, amíg kis buborékok nem keletkeznek a felületén.
Keverjük hozzá a maradék vizet, az olajat, illetve a pesto felét, majd gyúrjuk sima tésztává. A tészta akkor van kész, amikor már nem tapad az ujjunkhoz. Szükség esetén adjunk még hozzá egy kevés lisztet. A tálat tegyük a sütőbe, és hagyjuk bent fél órán át 1-es fokozatú tésztakelesztő funkción. Ezt követően vegyük ki a sütőből, és friss konyharuhával terítsük le.
Melegítsük elő a sütőt 275 °C-ra.
A hagymát, a gombákat, a körtét vágjuk szeletekre, míg a spárgákat vágjuk félbe. Ezeket a zöldségeket, és a borsót keverjük össze egy tálban. Nyújtsuk ki a tésztát négyzet alakúra.
Kenjünk a tésztára egy réteg crème fraîche, ezt követően szórjuk meg a quiche egészét a felaprított zöldségekkel. Tegyük rá a kecskesajtot is. A quiche-t helyezzük egy pizzasütő lapra, vagy egy sütőpapírral kibélelt tepsire, rakjuk be a sütőbe, és süssük ropogósra kb. 8 perc alatt.
Közvetlen tálalás előtt rakjunk még rá pestot, és frissen őrölt borsot.
Jó étvágyat kívánunk!
A recept forrása: Neff recepttár
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges