Hozzávalók (4 adagra)
Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőn, adjuk hozzá a hagymát. Kb. 5 perc alatt süssük puhára alacsony vagy közepes hőfokon, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Süssük a hagymákat még 1 percig, majd adjuk hozzá a paprikákat. Fedjük le, és kb. 15 percig süssük alacsony hőfokon.
Adjuk hozzá a harisszát, a köményt, a sót, a chilipaprikát, a paprikát és a paradicsomot, majd keverjük jól össze. Fedjük le, és további 30 percig süssük alacsony hőfokon.
Adjuk hozzá a mézet, és keverjük jól el. Alakítsunk ki a paradicsomos keverékben 4 apró mélyedést egy kanál hátsó felével, majd a mélyedésekbe üssük bele a tojásokat. Fedjük le, és 5-6 percen át süssük addig, amíg a tojásfehérje meg nem sült, de a sárgája még folyós maradt.
Friss, vajas pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Recept forrása: Neff recepttár
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges