Sült csirke wasabis burgonyasalátával

Hozzávalók (2 adagra):

  • 3 csirkemell
  • ½ wasabi paszta
  • 1 db citrom
  • 3 szál majoranna
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 300 ml zsíros tej
  • 600 g viaszos burgonya
  • 175 g joghurt
  • 1 db uborka
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 tojás
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál tisztított vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

 

Elkészítés:

Vágjuk csíkokra a csirkemellet. Aprítsuk fel a majorannát, vágjuk félbe a citromot, aztán hosszában vágjuk félbe a chilipaprikát (távolítsuk el a magokat). Vágjuk negyedbe a mogyoróhagymát.

Tegyük az összes hozzávalót egy tepsibe, adjuk hozzá a tejet és sózzuk borsozzuk! Fóliával fedjük le az edényt, és tegyük egész éjszakára pácolódni a hűtőbe.

 

A burgonyát tegyük egy edénybe, borítsuk be vízzel, sózzuk, majd süssük kb. 20 percig, illetve amíg alaposan át nem sül, de egyben marad. Öblítsük le hideg víz alatt, hámozzuk meg, majd vágjuk hosszában lemezekre.

Vágjuk le az uborka végét, és vágjuk hosszában félbe, majd apróra szeleteljük fel. Keverjük össze a joghurtot, a majonézt, az olajat és a wasabit. Az uborkát és a burgonyát tegyük egy tálaló tálba, és keverjük össze az öntettel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

 

Vegyük ki a csirkemellcsíkokat a pácléből és hagyjuk egy tányéron lecsepegni őket. Üssük a tojást egy mélytányérba, és verjük fel jól, egy másik mélytányérba pedig tegyünk zsemlemorzsát. Közepes-nagy hőfokon melegítsük fel egy serpenyőben a tisztított vajat. Mártsuk a húst először a tojásba, aztán pedig a zsemlemorzsába. Adagonként kb. 8 percig süssük a csirkét, egészen addig, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz. A sültcsirkét a wasabis burgonyasalátával tálaljuk!

 

Jó étvágyat!

 

Recept forrása: Neff recepttár