Készülj velünk és a Neff-el a Halloween-ra, és próbáld ki ezt a különleges, tök formájú gőzgombócot!
A tésztához:
Száraz hozzávalók:
Nedves hozzávalók:
Tésztakampóval ellátott szabadon álló mixerrel keverjük össze a száraz hozzávalókat.
A nedves alapanyagokat keverjük össze egy mérőedényben, ezt követően lassan öntsük a folyadékot a mixerbe, miközben kb. 2 percig, alacsony fordulatszámon dagasztunk, egészen addig, míg a folyadék el nem keveredik a liszttel.
Ha a tészta összeállt, növeljük a sebességet további 2 percig, amíg a tészta sima, de ragacsos tapintású nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a narancssárga ételfestéket, amíg el nem érjük a kívánt sütőtök színt.
Miután a tésztát jól összegyúrtuk, szórjuk meg 2 evőkanál liszttel, és kaparjuk le a tál oldalára ragadt tésztát. Formázzunk egy golyót a tésztából, kenjük le 1 evőkanál növényi olajjal, fedjük le a tálat egy nedves konyharuhával, és tegyük félre meleg, lehetőleg nedves, huzatmentes helyre (például szobahőmérsékletű sütő) 1-1,5 órára.
Ha a tészta a duplájára dagadt, a gőzölés előtt tetszőleges formára formázható.
A gőzölési idő 8 és 15 perc között lehet a gombócok alakjától és méretétől függően (minél kisebb a gombóc, annál kevesebb a gőzölési idő)
A tésztát osszuk 24 egyenlő részre. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 7-7,5 cm-es körökre, tegyük a közepükre a csoki trüffeleket, majd hajtsuk köré úgy a tésztát, hogy a végén gombócokat kapjunk, a végét jól zárjuk le. Helyezzük a gombócokat 5cm-es sütőpapír négyzetekre, majd helyezzük őket 5cm-es távolságban a gőzölőkosárra. Takarjuk le, és hagyjuk őket kelni 30 percig. Ezután óvatosan karcoljunk vonalakat a gombócokba, hogy azok hasonlítsanak a sütőtökökre.
Forraljunk fel vizet, helyezzük rá a gőzölgőkosarat, és magas láng fölött gőzöljük a gombócokat kb. 15 percig. A gombócok tetejére egy-egy röpítette helyezzünk, ezzel a elkészítve a sütőtök szárát is.
A gombócokat forrón fogyasszuk. Jól becsomagolva a hűtőben 1 hétig tárolhatjuk, vagy a fagyasztóban néhány hétig. Újramelegítéskor gőzöljük őket a hűtőből kivéve 2, vagy a fagyasztóból kivéve kb. 8-10 percig.
Jó étvágyat a pihe-puha, szuper finom, édes gombócokhoz!
A recept forrása: Neff recepttár
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges